Acasă > Stiri > Conţinut

Exporturile de textile din India au scăzut în FY17: Tamta

Jul 25, 2017

Exportul total de textile din bumbac din India a scăzut în 2016-17 comparativ cu cele două fiscale anterioare, a declarat ministrul de stat pentru textile Ajay Tamta într-un răspuns scris la Rajya Sabha. El a declarat că guvernul a întreprins măsuri pentru relansarea exporturilor de textile din bumbac, care includ fire de bumbac, bumbac, bumbacuri și deșeuri brute de bumbac.

Potrivit datelor împărtășite de ministru, transporturile de textile din bumbac din India s-au ridicat la Rs 70,936 crore în perioada 2016-17, față de Rs 72,994 crore în exercițiul financiar precedent și Rs 71,913 crore în 2014-15.

Măsurile luate de guvern pentru a stimula exportul de produse textile, inclusiv mărfurile de bumbac, includ anunțarea unui pachet special pentru pantofi textile pentru confecții și confecții; Programul MEIS în cadrul noii politici comerciale externe 2015-20; Restituirea subvenției pentru rata dobânzii pentru creditul pre și post-expediere pentru sectorul textil; rate de rambursare a taxelor vamale pentru anumite articole textile; Inițiativa privind accesul la piețe (MAI); Sistemul de asistență pentru dezvoltarea pieței (MDA); și importul fără taxe a garniturilor, ornamentelor și a altor elemente specificate în cadrul schemei de autorizare a certificatului de performanță la export.

Informând despre politica actuală de export, Tamta a afirmat că atât exportul de bumbac cât și de bumbac sunt în prezent sub licență generală deschisă. Direcția Generală Comerț Exterior, Ministerul Comerțului și Industriei, facilitând importul și exportul de fire de bumbac și de bumbac, a eliminat cerința de înregistrare pentru exportul bumbacului și a firelor de bumbac.