Acasă > Stiri > Conţinut

Raport de eveniment - Conferința anuală ETP

Dec 04, 2017

Peste 170 de membri ai Platformei europene pentru tehnologia textilă și alte părți interesate s-au reunit la Bruxelles, în perioada 30-31 martie, la cea de-a 12- a Conferință Anuală pentru PPE pentru industria textilă, pentru o prezentare generală a cercetării în domeniul colaborării europene în domeniul textilelor și îmbrăcămintei și pentru a discuta cu factorii de decizie din UE nevoile și oportunitățile de sprijin viitoare din partea UE.

Cercetarea în domeniul textil în Europa este extrem de largă, de la cercetarea materialelor fibroase avansate până la durabilitatea, digitalizarea și dezvoltarea de noi aplicații ale textilelor pe piețele finale noi cu valoare adăugată ridicată. Cele 28 de proiecte europene care și-au prezentat activitățile și rezultatele până în prezent la cea de-a 12- a Conferință publică anuală a PTP au demonstrat acest lucru într-un mod impresionant.

Printre exponatele rezultatelor proiectului se număra și o mașină pilot la scară largă. Mașina Fibersort urmărește să accelereze noul sistem textil circular prin sortarea automată a articolelor textile pe baza compozițiilor fibroase.

Conferința anuală a fost dedicată explorării cercetării în domeniul textil în cadrul principalelor programe europene de cercetare și inovare, inclusiv HORIZON 2020, COSME, LIFE + și INTERREG. Cele 28 de proiecte au fost împărțite în sesiuni paralele în conformitate cu cele patru subiecte ale Strategiei de Inovare și Cercetare Strategică (SIRA) prezentate în octombrie 2016: materiale inteligente, de înaltă performanță, fabricarea digitalizată avansată, lanțuri de valori și modele de afaceri, economia circulară și eficiența resurselor , Soluții cu valoare adăugată ridicată pentru piețe de creștere atractivă