Acasă > Stiri > Conţinut

Canada va fi primul care va anunța schița obiectivelor pentru acordul de liber schimb nord-american (NAFTA)

Nov 18, 2017

Statele Unite, Canada și Mexic sunt de așteptat să renegocieze la 16 august 2017. Canada, care a avut întotdeauna relații bune cu Statele Unite, se va grăbi înainte de începerea negocierilor: ministrul canadian de externe Chrystia Freeland este primul care anunță la complimentarea contribuției NAFTA, conturul obiectivului din nou amenință să aducă atât scopuri dure, cât și netede și speră să câștige mai mult în cadrul consultărilor trilaterale.

Guvernul canadian a propus recursurile majore ale Canadei în renegocierea acordului de comerț liber din America de Nord, incluzând standarde mai stricte de protecție a muncii și de mediu, o mai mare liberalizare a pieței achizițiilor publice, promovarea fluxului de profesioniști calificați, protecția industriei canadiene a laptelui și a păsărilor de curte industria, păstrarea normelor Procesul antidumping.

Ministrul canadian de externe Huilan a spus că Canada consideră importantă ca ALS Nord-America să mențină un mecanism eficient de arbitraj comercial și că un bun mecanism de arbitraj comercial poate menține un bun parteneriat comercial.


Companiile canadian de comerț, de fabricație și alte asociații comerciale speră că acordul de comerț liber din America de Nord poate fi reluat cât mai curând posibil. Cu toate acestea, mulți experți canadieni consideră că negocierea nu poate fi finalizată în acest an, deoarece este mai greu pentru toate părțile să convină asupra anumitor domenii. De exemplu, Mexicul poate să nu fie dispus să renunțe la problema standardelor uniforme privind drepturile omului; iar Statele Unite doresc să elimine mecanismul arbitrajului comercial atunci când acesta este puternic opus de Canada.

Uită-te la date economice și comerciale, Canada are, de asemenea, un motiv foarte bun pentru a continua să promoveze NAFTA. În 2016, deficitul comercial al SUA cu Canada a fost de numai 12 miliarde de dolari, reprezentând mai puțin de 1,6% din deficitul comercial al SUA pentru întregul an și chiar 20% din deficitul comercial al Mexicului de 65 miliarde dolari SUA. Raportul Băncii de la Montreal a subliniat că Statele Unite, dimpotrivă, există 12,5 miliarde de dolari SUA de excedent comercial cu Canada.

Totuși, Canada, dornică să continue NAFTA, are, de asemenea, negocieri pe linia roșie. Potrivit Reuters, Canada se va opune ferm planului SUA de a șterge mecanismul de soluționare a litigiilor. Se înțelege că mecanismul de soluționare a litigiilor comerciale este compus din experți din Statele Unite și Canada. În principal, acceptă cazuri de subvenții ilegale și de dumping grea și are putere de executare. Accentul se pune pe pierderea frecventă a procesului de către Statele Unite. Fang Huilan a declarat că Canada acordă o mare importanță existenței acestui mecanism de soluționare a litigiilor, deoarece poate asigura o "punere în aplicare corectă" a politicilor antidumping și antisubvenții. Canada a negociat pentru aceleași probleme în 1987 și "guvernul va fi (în același timp) hotărât hotărât".