Acasă > Stiri > Conţinut

Amazon aplicat inteligenta artificiala la design de moda, designeri vor fi șomeri?

Nov 13, 2017

Amazon, gigantul de comerț electronic al SUA, a dezvoltat recent un nou algoritm: Proiectarea articolelor de îmbrăcăminte prin analizarea unui număr mare de imagini și imitarea stilului lor poate înlocui munca unui număr mare de designeri în viitorul apropiat, cel puțin pentru cei care "copiau" Principalii designeri din industrie se vor confrunta cu amenințarea cu șomajul.


Unul dintre algoritmii menționați mai sus a fost dezvoltat de Amazon Lab126, un centru de cercetare și dezvoltare Amazon, folosind o "rețea de confruntare a construi" numită GAN ca instrument. GAN este o nouă tehnologie de învățare profundă în cercetarea AI (Inteligență artificială) dezvoltată de Google - care forțează două rețele neuronale să se confrunte între ele și utilizează producția pentru a îmbunătăți sistemul global. GAN poate învăța din datele brute, prin urmare, uitandu-te la un lot de imagini, puteți rezuma un anumit stil.


Acest lucru poate însemna că Amazon se poate concentra pe modă și stil prin imaginile moderne ale GAN pe Instagram, Facebook sau camera EchoLook. Datele sunt foarte importante pentru sistemul GAN, o platformă ca Instagram care a devenit o parte importantă a industriei de modă în această epocă autocumentantă.


În ultimii ani, comercianții cu amănuntul de modă se schimbă și în mod activ. În trecut, designerii au fost avangarda "tendințelor modei". Acum, importanța "conținutului generat de utilizatori" a devenit din ce în ce mai proeminent. Edita, o companie de analiză a datelor, a început să analizeze date pentru mărcile de modă rapidă precum Topshop și Desigual. Prin procesarea a milioane de imagini de produse, compania rezumă ce tipuri de produse vinde mai bine din punct de vedere statistic.


Anterior, Amazon tocmai a anunțat detalii privind brevetul de fabricare a îmbrăcămintei "ondemand clothing", care permite programarea imediată a comenzilor pe baza comenzilor primite, ceea ce face ca întregul proces de fabricare a îmbrăcămintei și vânzări să devină mai eficient. Algoritmul AI dezvoltat a fost o altă mișcare semnificativă în arena de modă a Amazonului de a-și spori influența.


Imaginați-vă: Amazon a urmat și chiar a condus tendința de modă, prin designul rapid al AI poate produce haine la cerere. Comoditatea oferită de Amazon, împreună cu dorința consumatorului de a obține haine ieftine și elegante, ar putea fi, în viitor, un coșmar pentru comercianții de îmbrăcăminte tradiționali.